3 “tips”per a “fashionistes”

Posted on Updated on

No és una fashion victim, sinó que es fa dir una fashionista. Des de ben jove ha tingut un gran interès per la moda i per anar sempre “a la última”. No. Més aviat, extremadament avançada a les tendències de cada temporada. De vegades, si fa falta, fregant la raresa. “Amb els anys m’he moderat bastant”, afirma amb els llavis pintats amb una tonalitat fúcsia. Són part de tot un conjunt detalladament planificat. Porta uns pantalons culote tan amples que es confonen amb unes faldilles llargues, estampats amb quadres de colors i combinats amb una caçadora negra de cuir. “Tenim el concepte de que moda és el que es porta quan, en realitat, és un estil i una manera de transmetre la nostra forma de ser”. Ho assegura l’Esther Mellado, propietària del comerç de roba Mamamia. Aprofitant que al seu negoci actua com a personal shopper, ens ofereix 3 consells de moda que permeten substituir la saturant onada sobre el tema dels mitjans que, any rere any durant el desembre, revelen les claus secretes “per sentir-se fantàstic aquestes festes”.

1. “Emprova-t’ho: donem per suposat que certes peces que veiem als penjadors no són per a nosaltres, però mai saps com et poden quedar.”

Durant anys, l’Esther es va dedicar a la informàtica, treballant en gestió de sistemes, servidors i dominis, projectes web i, fins i tot, amb programes de comptabilitat. Tot canvià quan la seva mare, que havia obert una botiga de roba a Alfarràs, va decidir tancar-la i ella va optar per fer-se’n càrrec. Anys després de la seva aposta, valora el canvi radical que va suposar molt positivament. “Sóc una mica anàrquica i no m’agrada que em manin”, afirma, però si bé treballar per un mateix “té el seu punt”, requereix moltes més hores de dedicació, mals de cap i responsabilitats. Al canviar la seva professió pel seu hobby, es va veure obligada a continuar formant-se de manera autodidacta en matèria de moda i estilisme, quelcom que havia fet per entreteniment des de feia anys. No obstant, va recuperar la seva experiència com a informàtica al obrir la web Chic con Hielo, un portal dedicat a la venda online dels productes que també ofereix a la botiga d’Alfarràs.

esther bn

Per això, quan explica amb entusiasme allò que fa, demostra que domina l’argot del món de la moda que avui inunda la xarxa amb bloggers i influencers. Són usuaris que publiquen tips (consells) i fotografies exhibint diferents looks i que, en els casos dels que tenen més seguidors a Internet, cobren per promocionar les peces d’algunes marques. En el seu cas, afirma que procura distanciar-se d’aquest col·lectiu aportant la màxima originalitat possible i evitant als seus clients més interessats en seguir les tendències l’haver de consultar altres pàgines web o les revistes mal anomenades femenines per obtenir bones idees.

2. “Troba’t atractiu: si a tu t’agrada el que veus i el que fas, transmetràs confiança i èxit.”

La presència a la xarxa és, per tant, només una de les estratègies que utilitza per posicionar-se en front una llista interminable de grans gegants del sector de la moda, cadenes comercials com Zara o Mango que disposen de plataformes de compra via internet i, al mateix temps, ofereixen la possibilitat de recórrer a establiments físics per fer canvis i retorns, facilitant al màxim el consum. No obstant, igual que succeeix en altres sectors comercials, com a gestora d’un petit establiment l’Esther procura oferir un tracte de gran proximitat amb el client que la distancia d’aquestes grans botigues, a les que considera grans “self-service” de roba. “Part de l’èxit que té la botiga és que els teus clients confien en tu quan necessiten alguna cosa”, explica tot afegint que el que intenta fer amb aquest assessorament és vendre estil i tendència. Per ella, el quid de la qüestió és cercar sempre la novetat, la combinació més trencadora i adequada, quelcom que pot costar més, afirma, en un poble. “A Barcelona pots portar un cascavell al nas i dos campanes a les orelles que a la gent ja no li semblarà estrany. Al poble saps que et senyalaran, pel que has de tenir una mica de confiança i perdre la vergonya, que no t’enfonsin.”

3. “Segueix el teu propi estil.”

“L’estil en la manera de vestir va una mica vinculat al caràcter: amb el temps aniràs redefinint-te però l’essència sempre és la mateixa”. En el cas de l’Esther, la innovació que cerca en la moda es transmet també en la seva participació en activitats del poble, com haver presidit l’Associació de Comerciants d’Alfarràs i col·laborar en l’organització dels esdeveniments que s’hi preparen per fomentar el sector comercial. Afirma que es tendeix a pensar que les idees que es posen en pràctica a les grans ciutats i a les grans cadenes comercials no poden funcionar en localitats petites. No obstant, l’Esther defensa i demostra que, dins d’unes limitacions evidents, es pot intentar explotar-les fent una adaptació a les circumstàncies d’un poble com Alfarràs, aprofitant totes les seves oportunitats. L’esforç també pot ser una qüestió d’estil.

La protagonista del proper retrat serà Ikram Rifiya i la peça es publicarà el diumenge 3 de gener de 2016.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s