Els comerciants d’Alfarràs cerquen saba nova

Posted on Updated on

L’actual junta directiva de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs, en el càrrec des de la fundació de l’organització set anys enrere, cerca amb dificultats un nou equip que el substitueixi i aporti noves idees.

“No hi ha candidats. La situació és tan negativa i hi ha tanta apatia en el món del comerç que ara la gent no té quasi ganes de fer res i no trobem recanvi per la junta” afirma Ángel Díaz, president de l’organització. El Sr. Díaz, empresari de Serveis Informàtics Alfarràs, explica que per aquest motiu, la substitució és per ara una proposta: “Ha arribat el moment que sorgeixin nous membres amb noves idees i una manera diferent de fer les coses: ha d’entrar gent amb ganes. Després de 7 anys, per molta voluntat que hi posem, arriba un moment en què necessitem saba nova”.

L’assumpte ja ha arribat al despatx de l’alcalde, el Sr. Kleber Esteve. L’Ajuntament procura animar diverses persones capacitades per dur a terme el càrrec davant una futura dimissió de l’actual òrgan però segons el Sr. Díaz “no es pot imposar una responsabilitat com aquesta, hi ha d’haver ganes o no serveix de res. Posat que ningú sortís, ens veuríem en l’obligació de continuar, no podem dimitir i deixar un buit de poder.”

Temps enrere, l’activitat principal d’Alfarràs es centrava en les dues fàbriques tèxtils que van acabar tancant i darrerament en la construcció, que actualment es troba estancada com en la resta del país. Actualment però, a més dels sectors agrari i ramader que es mantenen amb dificultat, el màxim moviment es concentra en el sector terciari, pel que la crisi s’ha notat de manera molt accentuada. El president de l’Associació, que va respondre molt amablement a les nostres preguntes, comenta que el nivell de vendes dels empresaris ha patit un descens que varia del 20% al 50%. “Alfarràs resultava un nucli d’atracció comercial, però des de la crisi es mouen molt pocs diners, donades la gran quantitat de gent aturada i la intocable política bancària de no concedir préstecs. En aquesta situació, l’únic que pot fer una associació amb un pressupost tant reduït és formar i assessorar.”

L’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs va néixer el 2004 amb l’objectiu de gestionar informació, facilitar la formació dels membres així com el fomentar la idea d’un poble comerciant que atreu els habitants de les rodalies (acull al voltant de 8000 clients de fora). Aquest organisme ha estat sempre recolzat per l’Ajuntament d’Alfarràs, qui ha donat un ajut inestimable pel seu funcionament tant des d’un govern de CIU com del PSOE, i recull 70 dels aproximadament 120 comerços i empreses petites del poble, fet que reflexa la important activitat terciària d’una localitat de 3.107 habitants. El seu finançament prové de les quotes que paguen els membres i de totes les ajudes obtingudes de l’Ajuntament, la Delegació de Comerç o la Diputació de Lleida: “Demanem qualsevol tipus de subvenció que estigui al nostre abast per poder realitzar activitats, principalment conferències de tot tipus que puguin servir als empresaris.” L’organització ha promogut nombrosos cursos i xerrades interessantíssims que malauradament no han aconseguit l’audiència i la participació desitjades en una època en la qual l’educació és la millor alternativa.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s